ایران ورود بازرسان اتمی به کشور را ممنوع کرد

ایران ورود بازرسان اتمی به کشور را ممنوع کرد

مقامات ایران اعلام کرده اند که ورود بازرسان سازمان ملل متحد به کشور را ممنوع کرده اند اما آنها اشاره ای به این مطلب که این محدودیت تا کی ادامه خواهد داشت نکرده اند.
این اقدام ایران پاسخی است به قطعنامه شورای حکام آژانس اتمی که در از برنامه های هسته ای ایران انتقاد کرده است.
پیشتر امیر زمانی نیا، رئیس امور سیاسی وزارت امور خارجه ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، در واکنش به قطعنامه این آژانس در مورد برنامه هسته ای ایران آن را یک عقب گرد جدی خوانده که تنها از سوی یک کشور خاص - اشاره ای واضح به آمریکا - تحمیل شده است.
قطعنامه جدید شورای حکام آژانس اتمی در مورد ایران به تصویب اعضا رسیده و در آن از ایران به دلیل خودداری از ارایه گزارشی کامل و شفاف در مورد فعالیت های هسته ای این کشور انتقاد شده است.
براساس این قطعنامه، تصمیم گیری در مورد نحوه واکنش نسبت به خودداری ایران از ارایه گزارش کامل فعالیت های هسته ای خود به اجلاس بعدی شورای حکام در ماه ژوئن سال جاری محول می شود.
گفتگو با منصور فرهنگ، کارشناس مسائل بین المللی و نماینده پیشین ایران در سازمان ملل متحد
پس از حدود یک هفته مذاکره، مصالحه ای میان مخالفان و موافقان پیش نویس قطعنامه حاصل شد و طبق آن، مساله ایران در حال حاضر به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع نمی شود.
آقای زمانی نیا در بیانیه ای خطاب به این آژانس گفت که گزارش محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، همکاری فعالانه ایران و روند مثبت حل مسائل میان دو طرف را نشان می دهد.
او گفت گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی دریازده پاراگراف تصریح کرده که در حال تحلیل اطلاعات ارائه شده توسط ایران و یا منتظر نتیجه بازرسی های سرزده این آژانس در ایران است و تمام مسائل میان دو طرف یا حل شده اند و یا در حال حل شدن هستند.
رئیس امور سیاسی وزارت امور خارجه ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، در ادامه بیانیه خود می گوید قطعنامه شورای حکام حتی در یک نگاه نشان می دهد که فقط ابزاری برای توجیه باوری تنگ نظرانه است که مورد حمایت کمی قرار دارد و به هیچ صورتی منعکس کننده گزارش این آژانس در مورد ایران نیست.
آقای زمانی نیا اضافه می کند که قطعنامه شورای حکام به روشنی قصد دارد تصویری از برنامه هسته ای ایران ترسیم کند که وضعیت را هشدار دهنده نشان بدهد. به گفته او علی رغم اصلاحات کمی که به پشتیبانی بسیاری از کشورهای اصول گرا در قطعنامه اعمال شد، این قطعنامه همچنان یک عقب گرد جدی محسوب می شود.
در همین حال حمید رضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز مفاد قطعنامه پایانی اجلاس را تبلیغاتی خوانده و گفته است این قطعنامه تکلیف جدیدی را برای ایران اعمال نمی کند.
از سوی دیگر حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز گفته است: "قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های هسته ای ایران به صورت منصفانه تنظیم نشده است."
او در یک کنفرانس خبری در روز شنبه (23 اسفندماه) گفت: "همکاری های گسترده ایران در ماه های گذشته با آژانس بین المللی انرژی اتمی در این قطعنامه منعکس نشده است و با واقعیت ها فاصله زیادی دارد و اگر چه تعهد جدیدی برای ایران ندارد اما لحن آن لحن مناسبی نیست."
در ماه دسامبر سال گذشته، جمهوری اسلامی پروتکل الحاقی به پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای، شامل ارایه گزارش تفصیلی ازبرنامه های هسته ای و اجازه بازدیدهای گسترده و سرزده از تاسیسات اتمی خود توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را امضا و گزارشی از برنامه های هسته ای خود را تسلیم آژانس کرد.
با اینهمه، مقامات آژانس این گزارش را کامل ندانسته اند و ایالات متحده این اتهام را به جمهوری اسلامی وارد کرده که در صدد پنهانکاری برنامه های دستیابی به تسلیحات هسته ای است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد